5 redenen om tv te kijken

Ongenuanceerd melodrama

1 drama

Not without my daughter

RTL8, 20.30-22.40u.

Authentieke ervaring van Amerikaanse Betty Mahmoody lag ten grondslag aan dit ongenuanceerde melodrama. In 1984 op vakantie in Teheran, ontpopt Sally Fields Iraanse echtgenoot zich tot extreme fundamentalist. (Brian Gilbert, 1991)

2 Docu

Welkom in Nederland

Ned.2, 20.45-21.15u.

Documentairemaker Michiel van Erp maakt een reeks over de multiculturele samenleving. Vanavond volgt hij twee dames uit het Gooi die zich hebben ontfermd over een werkloze Iraakse vluchteling.

3 hobbykoken

Herrie aan de Horizon

RTL4, 21.30-22.30u.

Nu de jaarlijkse restaurantwedstrijd ten einde is, gaat Herman den Blijker weer aan de gang met amateurkoks. Vanavond de selectieaflevering waarin uit honderen hobbyisten zeventien duo’s mogen aantreden. Zij maken kans om mee te varen met het cruiseschip richting Caraïbische zee, waar de strijd om de titel ‘Beste Hobbykok’ zich af zal spelen.

4 Horror

Saw II

Veronica, 22.35-00.20u.

De aan kanker lijdende seriemoordenaar Jigsaw heeft een aantal jongeren – onder wie de enige overlevende uit deel 1 – gekidnapt en in een van de buitenwereld afgesloten huis opgesloten. Daar moeten ze allerlei opdrachten uitvoeren. Wie samenwerkt, heeft meer kans om het te overleven. Horror volgens het principe van de tien kleine negertjes, met een flinke dosis moralisme. (Darren Lynn Bousman, 2005)

5 Nepdocumentaire

RO tv

Ned.2, 23.45-00.20u.

Regisseur Pieter Kramer was in de jaren negentig al medeverantwoordelijk voor het succes van de serie 30 Minuten, nepdocumentaires met Arjan Ederveen in de hoofdrol. Hij regisseerde nu een nieuwe serie, gemaakt voor RTV Rijnmond, maar aangekocht door de VPRO. Zonder Arjan, maar er nauwelijks voor onderdoend. Vanavond de eerste aflevering, waarin de ooit veelbelovende bokser Cor van de Kleiberg zich na een dwarslaesie terug de ring in vecht.