Zeker elf doden bij aanslag in Peshawar

Peshawar. Bij een bomaanslag in de Pakistaanse stad Peshawar zijn zaterdag zeker 11 mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond. De autobom ontplofte toen een schoolbus langsreed. Onder de doden zijn zeker vier kinderen. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist, maar aangenomen wordt dat het gaat om een actie van de Talibaan. Eerder die dag voerde een onbemand vliegtuig, vermoedelijk afkomstig van het Amerikaanse leger, een aanval uit in Noord-Pakistan. Daarbij werden volgens Pakistaanse legerwoordvoerders twee militanten gedood. Het Pakistaanse leger voerde de afgelopen dagen zijn offensief tegen de Talibaan op, onder druk van de VS die vrezen voor een opmars van de Talibaan, met name in de Swat-vallei en de naburige districten Buner en Lower Dir. Sinds vorige week een militaire operatie van het leger begon, is volgens de Verenigde Naties ”een exodus” uit het gebied op gang gekomen. Zo`n 900.000 mensen zijn het geweld ontvlucht, veelal naar Peshawar.