Warme dagen

De komende dagen worden warmer. Op veel plaatsen komt de temperatuur vanaf woensdag rond 20 graden uit. Helemaal droog blijft het waarschijnlijk niet, vooral het zuidoosten maakt kans op een paar stevige regen en onweersbuien.

Morgen lijkt het weer op dat van vandaag. Na een vrij heldere nacht met landinwaarts minima rond 8 graden is het morgenochtend vrijwel overal eerst zonnig. Aan het eind van de ochtend ontstaan stapelwolken waaruit een aantal buien voortkomen. Het waait iets minder hard dan vandaag, uit het zuidwesten. De middagtemperatuur stijgt tot rond 18 graden. Vlak bij zee is het een paar graden minder warm, maar in het oosten van Brabant en Limburg wordt het 20 graden.

Morgenavond klaart het vrijwel overal op, in het zuidoosten kunnen nog een paar buien vanuit België binnentrekken.

Woensdag is het zonnig, rond de 20 graden, en overwegend droog. Het waait nauwelijks, op een matige zuidwestenwind bij de Wadden na. ‘s Avonds kan in Limburg wel een bui vallen.

Ook op Hemelvaartsdag is het warm met geregeld zon. Het blijft echter niet overal droog.

Vrijdag en het daaropvolgende weekeinde vallen vooral in Limburg en het oosten van Brabant een paar buien. Elders blijft het nagenoeg droog en laat de zon zich geregeld zien.