Telegraaf wil NRC niet meer kopen

De Telegraaf Media Groep (TMG) ziet voorlopig af van een overname van NRC Media. TMG doet niet mee aan een mogelijke veiling van de uitgever van NRC Handelsblad en nrc.next. Dat heeft een woordvoerder van TMG vanochtend bevestigd.

PCM Uitgevers en de Belgische Persgroep, het bedrijf van topman Christian Van Thillo dat binnenkort een meerderheidsbelang in PCM krijgt, willen NRC Media afstoten. Dat werd vorige week donderdag bekend. Met de verkoop moet een einde komen aan de situatie dat twee concurrenten, NRC Handelsblad en de Volkskrant, in één concern zitten. Bovendien heeft PCM geld nodig om zijn schulden te verlagen.

TMG en HAL Investments (aandeelhouder van Het Financieele Dagblad) worden al enige tijd genoemd als mogelijke kopers van NRC Media. TMG haakt nu af omdat het niet wil deelnemen aan een veiling die volgens de woordvoerder alleen maar is bedoeld om de hoogste prijs uit de markt te halen.

Zaterdag meldde Frank Volmer, directeur TMG Nederland, in De Telegraaf dat het bedrijf niet meer geïnteresseerd is in NRC Media. Hij zei sterk de indruk te hebben dat TMG wordt gebruikt om de prijs op te schroeven. „Het kan natuurlijk niet zo zijn dat Van Thillo PCM voor een prikkie krijgt en wij de hoofdprijs zouden betalen.”

De Persgroep betaalt 100 miljoen euro voor een belang van ruim 50 procent in PCM Uitgevers. Het is onduidelijk of de Persgroep bovenop dat bedrag meebetaalt aan de reorganisatie van enkele PCM-onderdelen. Bij het AD willen PCM en Persgroep tientallen banen schrappen.