Pierre Audi wellicht naar Salzburg

Pierre Audi, de artistiek directeur van de Nederlandse Opera en van het Holland festival, staat op een lijst van drie mogelijke opvolgers van Jürgen Flimm als intendant van de prestigieuze Salzburger Festspiele. Via een woordvoerder liet Audi vanmorgen weten daarop geen commentaar te hebben.

Op de lijst staan ook de namen van Alexander Pereira, de leider van de Opera in Zürich, en Stephane Lissner, de intendant van de Scala in Milaan en de muziekdirecteur van de Wiener Festwochen.

Jürgen Flimm, die een contract heeft tot 2011, heeft problemen in Salzburg na zijn benoeming tot leider van de Deutsche Oper Unter den Linden in Berlijn, waar hij volgend jaar wil beginnen. Het bestuur van de Salzburger Festspiele wil daarmee alleen akkoord gaan, als een opvolger beschikbaar is.

Pierre Audi, sinds 1988 artistiek directeur van de Nederlandse Opera, heeft daar een contract tot 2012. Vorig jaar zei Audi tot en met 2012 bij het Holland Festival te zullen blijven.

Pierre Audi (1957) leidde aanvankelijk in Londen het festival van moderne muziek in het Almeida Theatre. Na zijn benoeming in 1988 tot artistiek directeur van de Nederlandse Opera regisseerde hij in hoog tempo en met veel succes 33 operaproducties in Amsterdam. Daaronder is Wagners Der Ring des Nibelungen, die voor 2013 in Amsterdam weer op het programma staat. Daarnaast maakte hij een belangrijke internationale carrière met operaproducties in Salzburg (Mozarts Die Zauberflöte), Parijs, München, Stockholm, Tokio, Brussel en Wenen.