NAC begint met een zege op Feyenoord

NAC won zaterdag de eerste wedstrijd in de play-offs om een plaats in de voorrondes van de Euro League van Feyenoord. Het werd in Breda 3-2. Donderdag wacht in Rotterdam de tweede confrontatie. FC Groningen behaalde in de andere wedstrijd, uit tegen FC Utrecht, een 3-3 gelijkspel. Donderdag spelen ze weer tegen elkaar.

Drie minuten voor tijd leidde NAC nog met 3-1. Met een strafschop in de 87ste minuut bracht Jon-Dahl Tomasson Feyenoord nog terug tot 3-2. Van der Leegte kreeg voor zijn overtreding op Tomasson zijn tweede gele kaart. Feyenoord kon in de resterende tijd niet profiteren van de numerieke meerderheid.

Vlak na rust kwam NAC op een 2-0 voorsprong. Verdediger Rob Penders scoorde in de 56ste minuut 1-0. Donny Gorter maakte vier minuten later uit een strafschop 2-0. Tien minuten later bracht Roy Makaay uit een strafschop de stand op 2-1, waarna Matthew Amoah voor 3-1 zorgde.

FC Groningen-spits Marcus Berg maakte tegen FC Utrecht tot drie keer toe een achterstand ongedaan. De Deense spits Morten Skoubo leek bij de stand 2-2 met zijn eerste doelpunt in dienst van Utrecht de beslissing te forceren. Scheidsrechter Pieter Vink gaf Groningen echter in de 75ste minuut een strafschop na een overtreding van Tim Cornelisse. Berg maakte zijn derde goal.

Cornelisse schoot Utrecht al in de zesde minuut naar 1-0, Berg maakte in de negentiende minuut gelijk. Darl Douglas bracht zijn ploeg kort na rust op 2-1, maar weer was het Berg die voor FC Groningen tegen scoorde.

Utrecht-trainer Ton du Chatinier was het niet eens met de beslissing van Vink. „Dat was in mijn ogen geen strafschop. Ik ben daarom ook niet tevreden met het resultaat. We hebben goed gevoetbald, bij vlagen zelfs zeer goed.” Met het gelijk spel mocht Groningen tevreden zijn. Een eventuele derde wedstrijd is op 24 mei.