Inspectie doet toch onderzoek naar `hiv-healing` A`dam

Amsterdam, 18 mei. - De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat toch onderzoek doen naar de zogeheten `hiv- en homo-healings` in migrantenkerken in Amsterdam Zuidoost. Minister Klink (Volksgezondheid, CDA) heeft de inspectie daartoe opdracht gegeven, schrijft hij in een brief aan de betrokken Amsterdamse wethouders Freek Ossel en Marijke Vos. Het college van B en W dringt al maanden aan op de noodzaak van een dergelijk onderzoek. Volgens Ossel vormen de healings, waarbij predikers tijdens kerkdiensten beweren homoseksualiteit en hiv te kunnen behandelen, een acuut probleem. In december stelde Klink nog dat de inspectie niet de bevoegdheden heeft om niet-reguliere zorg aan te pakken. De minister zei eerder ook te overwegen de wet aan te passen, opdat alternatieve genezers beter kunnen worden aangepakt.