grote bruine envelop

Naar aanleiding van een simpele rode tentharing die mij werd teruggestuurd in envelop nr. 188, ben ik de afgelopen weken op avontuur gegaan. Dit resulteerde uiteindelijk in het maken van het hoorspel De Rode Haring, waarin vijf lezers van nrc.next een rol vervulden. De opnames van dat hoorspel vonden afgelopen zaterdag plaats.

En ik zweer je, als ik dood ga en het filmpje van mijn leven gaat aan me voorbij, zit deze dag er zeker bij. Omdat het geweldig was. De vijf geselecteerde hoorspelstemmen gooiden zich vol overgave op hun rol. Ze renden door de studio, gromden in de microfoon en vochten tegen imaginaire piraten.

Voor Gerrit, die de rol van Kapitein Haak speelde, was de opnamedag zelfs het eerste uitje sinds zijn hartaanval. Dat vertelde hij, slim als-ie is, pas toen al zijn opnames klaar waren. Met grote pretogen (wat wil je, hij zette een geweldige Haak neer) kwam-ie op me af: „Chris, ik geloof dat ik nu écht naar huis moet, anders maakt mijn vrouw zich te veel zor-gen.”

Het hoorspel is te beluisteren op nrcnext.nl