Frank de Grave al snel weer weg bij DSB Bank

Frank de Grave stapt alweer op als financieel directeur bij de DSB Bank van Dirk Scheringa. Dat heeft DSB vanmorgen bekendgemaakt. De voormalige VVD-minister van Defensie was pas twee maanden bij de bank in dienst.

Als reden geeft DSB „dat er een onvoldoende match bestond in de persoonlijke verhoudingen binnen de raad van bestuur”. Scheringa wilde vanmorgen geen aanvullend commentaar geven.

De Grave (VVD) volgde half maart bij DSB voormalig minister van Financiën en partijgenoot Gerrit Zalm op, die eind november was aangesteld als bestuursvoorzitter van ABN Amro. Als voorzitter en hoofdsponsor van AZ moest Scheringa vorige week al het vertrek van coach Louis van Gaal naar Bayern München slikken. De woordvoerder van DSB Bank zei vanmorgen dat de bank zo snel mogelijk een opvolger wil benoemen, maar kon niet zeggen hoe lang de bank zonder financieel directeur zal blijven.

DSB is vooral bekend als verstrekker van kredieten via merken als Frisia en Becam.