Federer is Nadal na lange tijd weer eens de baas in een finale

MADRID. Roger Federer is er eindelijk weer in geslaagd te winnen van Rafael Nadal. De Zwitser won gisteren de finale van het tennistoernooi in Madrid eenvoudig met 6-4 en 6-4 van de Spaanse nummer één van de wereld. De strijd was in nog geen anderhalf uur beslist. Het was de eerste toernooizege van Federer sinds oktober 2008 en zijn 58ste in totaal. Federer maakte een einde aan de ongeslagen reeks (33 partijen) van Nadal op gravel. De laatste vijf ontmoetingen tussen de aartsrivalen eindigden in het voordeel van de Spanjaard. In de finale in Madrid was Nadal zichtbaar vermoeid als gevolg van de uitputtingsslag in de halve finale tegen Novak Djokovic. Bij de vrouwen ging de toernooizege in Madrid naar Dinara Safina. De Russische nummer één van de wereld, die vorige week ook het toernooi in Rome won, was in de finale met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Deense Caroline Wozniacki.