correcties & aanvullingen

Songfestival

In het artikel Is dit de top 3, morgen? (15 mei, pagina 6) wordt verwezen naar een onderzoek van Michel Vennekoop. De universitair hoofddocent van de Universiteit Twente heet Michel Vellekoop.

Duct of duck tape In het onderschift bij de In Beeld (15 mei, pagina 16 en 17) wordt gesproken over duck tape. Daarmee werd niet de Hubble-telescoop gerepareerd, maar het ruimteveer Atlantis. Het zilvergrijze montageplakband heet ook duct tape, en geen duck tape. Wel noemt de grootste fabrikant van het plakband, Henkel, het Duck Tape, en de New York Times ontdekte dat het plakband oorspronkelijk ook duck tape heette. NASA schrijft voor dat er aan boord van elke spaceshuttle een rol duct tape aanwezig moet zijn.

Meer over duct versus duck via nrcnext.nl/links