Bijleveld vindt aantal nee-stemmers Curaçao zorgelijk

Den Haag. Staatssecretaris Bijleveld (Koninkrijksrelaties, CDA) is blij met de uitslag van het referendum op Curaçao van afgelopen vrijdag. Daarbij stemde een nipte meerderheid in met het voorstel om het eiland onder Nederlandse voorwaarden te verzelfstandigen binnen het koninkrijk. Bijleveld vindt het echter `zorgelijk` dat zo`n 48 procent van de kiezers nee heeft gezegd. Bijleveld prijst de Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage met de handreiking naar de tegenstanders, die direct na de bekendmaking van de uitslag aangaf met de oppositie om tafel te willen. ”Ik hoop dat de oppositie iets met die handreiking doet”, aldus Bijleveld. Ook premier Balkenende is blij met de positieve uitslag van het referendum, aldus zijn woordvoerder afgelopen zaterdag.