Art Amsterdam trekt record van 24.000 bezoekers

Amsterdam, 18 mei. - De jubileumeditie van de kunstbeurs Art Amsterdam heeft een recordaantal van 23.982 bezoekers getrokken. Dat is 57 procent meer dan vorig jaar, toen vermoedelijk het mooie weer zorgde voor de eerste daling in jaren. Er kwamen toen 15.238 mensen, 2500 minder dan in 2007. De 120 galeries op de kunstbeurs hebben in totaal ruim 5 miljoen euro omgezet, iets minder dan vorig jaar toen voor 5,4 miljoen werd verkocht. Vertrekkend directeur Anneke Oele spreekt van een ”prachtig afscheidscadeau”. Om het 25-jarig bestaan van de beurs te vieren, vroeg zij aan alle galeries om ten minste 25 vierkante meter van hun stand in te ruimen voor een solopresentatie. ”Ik ben trots en dolgelukkig dat mijn droomopstelling zo goed heeft uitgepakt. Het was niet alleen de mooiste Art Amsterdam ooit, maar ook de best bezochte.”