5 redenen om tv te kijken

Tom Cruise in War of the Worlds scene uit de film "War of the Worlds" van Steven Spielberg
Tom Cruise in War of the Worlds scene uit de film "War of the Worlds" van Steven Spielberg

1 Monsters

War of the Worlds

SBS 6, 20.30-22.50u.

Steven Spielberg drong het verhaal van H.G. Wells uit 1897, over een invasie van ruimtewezens die de menselijke beschaving proberen te vernietigen, naar de tweede plaats. War of the Worlds gaat vooral over een vader die leert beseffen dat hij in de eerste plaats op die bedreigde wereld is om voor zijn kinderen te zorgen. De kijker wordt geen enkele andere mogelijkheid geboden dan meeleven met de door Tom Cruise gespeelde vader, die met zijn tienjarige dochter en zeventienjarige zoon voor de monsters op de vlucht slaat. (Steven Spielberg, 2005).

2 Strafkamp

Holes

RTL 8, 20.30-22.40u.

Verfilming van succesvol jeugdboek van Louis Sachar over strafkamp waar jeugddelinquenten gaten moet graven om hun karakter te vormen. Met Sigourney Weaver en Jon Voight als vertegenwoordigers van de kwaadaardige volwassenheid. (Andrew Davis, 2003).

3 Vrijheid

Tegenlicht

Ned. 2, 20.55-22.00u.

Kortgeleden richtte Berlusconi zijn nieuwe partij Het Volk van de Vrijheid op, waarmee hij zich verbindt met de neofascisten. In Europa waart de geest van het populisme rond. In Tegenlicht een zoektocht naar de vrijheid. Filosoof en publicist Rob Wijnberg is de gids bij deze poging de gekaapte vrijheid terug te claimen en haar betekenis opnieuw tegen het licht te houden.

4 Bloot

Try before you die – extended

Ned. 3, 22.10-22.30u.

In extended de „gaafste items uit de serie; ongeknipt, ongecensureerd en extra dik”. Vanavond: Dennis trekt zijn boxer uit voor de Playgirl.

5 Talkshow

Knevel & Van den Brink

Ned. 1, 23.00-23.55u.

Nieuw duo om 23.00 uur: Andries Knevel en Tijs van den Brink in plaats van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Ook zij bespreken de actualiteit met hun gasten. Negen weken lang.

De volledige programma-gegevens staan op pagina 23.