Windmolenpark Eemshaven open

Windmolenpark Eemshaven open Eemshaven, 16 mei. Minister Van der Hoeven (Economische Zaken, CDA) heeft donderdag het Windpark Westereems officieel in gebruik genomen. Het park van energieproducent Essent omvat 52 windturbines en is volgens het bedrijf het grootste windmolenpark in Nederland. Windpark Westereems heeft een capaciteit van 156 mW en levert stroom voor 135.000 huishoudens. Het complex, dat de Essent-parken Eemshaven en Eemsmond vervangt, was al operationeel. Begin 2009 – een jaar na de start van de bouw – waren alle windturbines aan het net gekoppeld. Foto Sake Elzinga Nederland - Eemshaven- ( Groningen) - 25-04-2009 Eemshaven, met windmolenpark van Essent. Traditionele molen tussen de windmolens. Foto: Sake Elzinga windmolens windenergie
Windmolenpark Eemshaven open Eemshaven, 16 mei. Minister Van der Hoeven (Economische Zaken, CDA) heeft donderdag het Windpark Westereems officieel in gebruik genomen. Het park van energieproducent Essent omvat 52 windturbines en is volgens het bedrijf het grootste windmolenpark in Nederland. Windpark Westereems heeft een capaciteit van 156 mW en levert stroom voor 135.000 huishoudens. Het complex, dat de Essent-parken Eemshaven en Eemsmond vervangt, was al operationeel. Begin 2009 – een jaar na de start van de bouw – waren alle windturbines aan het net gekoppeld. Foto Sake Elzinga Nederland - Eemshaven- ( Groningen) - 25-04-2009 Eemshaven, met windmolenpark van Essent. Traditionele molen tussen de windmolens. Foto: Sake Elzinga windmolens windenergie Elzinga, Sake