Warmer

Na de forse buien van gisteren is de atmosfeer even tot rust gekomen. Toch is van duurzaam herstel niet direct sprake. Het front van een diepe depressie op de Oceaan ligt zondag in de buurt van ons land. Volgende week krijgt hogedruk steeds meer vrij spel en knapt het weer op.

Vannacht kan er al een bui vallen op het genoemde front. Morgen blijft het front boven Duitsland of toch net over Oost Nederland slepen. Bewolking heeft de overhand en vooral de oostelijke provincies zijn gevoelig voor enkele buien. Toch is het geen uitgemaakte zaak of de buien zich beperken tot het oosten of wellicht toch op meer plaatsen vallen. Als het front honderd kilometer verder naar het oosten ligt, dan kan zondag in het hele land een redelijke dag worden. Deze onzekerheid in de verwachtingen is kenmerkend voor het voorjaar. Veel warmer dan een graad of 18 wordt het morgen niet. De wind houdt zich gedeisd en wordt hooguit kracht 4 langs de kust.

Maandag voert een zuidwestelijke stroming relatief koele maar onstabiele lucht aan. Ook dan kan er nog een bui vallen. Op veel plaatsen blijft het kwik steken bij een graad of 17. Daarna bouwt zich een hogedrukgebied op boven Duitsland. Het wordt droog en zonniger. Dinsdag wordt het misschien 20 graden, woensdag gaan we zelfs op weg naar de zomerse grens van 25 graden.