selectie

The Car Show, over autoprogramma's op tv. BBC2, 19.30-21.30u Jorgen Krielen/Den Haag, 19-04-2007/ MGA van Remy Smitshuijzen bij dealer/garage Dennis Bron in Den Haag
The Car Show, over autoprogramma's op tv. BBC2, 19.30-21.30u Jorgen Krielen/Den Haag, 19-04-2007/ MGA van Remy Smitshuijzen bij dealer/garage Dennis Bron in Den Haag Krielen, Jorgen

Informatief

Paul Rosenmöller en de grenzen van Europa. Eerste aflevering van 6-delige reeks. Op zoek naar de letterlijke en figuurlijke grenzen van Europa. Vandaag: IJsland en Ierland. Zit de IJslandse visser te wachten op Europese vangstquota? En waarom zijn de Ieren zo anti-Europees, hoewel hun land als weinig andere van de EU heeft geprofiteerd?Ned.2, 20.15-20.55u.

Het onvoltooide land: op weg naar de splitsing? Laatste deel van vierluik over de geschiedenis van de Belgische staatshervorming. Het vorige deel eindigde bij de stichting van een federaal staatsbestel in 1993. In deze aflevering de vraag hoe het nu verder moet met Vlamingen, Walen en Duitstaligen: samenwonen en verder aan het huis bouwen, apart gaan wonen in een LAT-relatie of, de meest radicale: een scheiding. Canvas, 21.00-21.30u.

30 hoog Frénk Van der Linden praat met zes sterke vrouwen uit de wereld van sport, kunst en politiek over liefde en werk en over dilemma’s. Met vragen over gelukkig zijn, gemaakte fouten, de ideale man, en waar zij van dromen. En wat was hun absolute nachtmerrie? Ned.2, 23.35-0.00u.

documentaire

South Pacific. Serie natuurdocumentaires over de Stille Zuidzee. Deze telt twintigduizend eilanden, en onbewoond zijn ze geen van alle. Geholpen door cyclonen en tsunami's werden ze beetje bij beetje en stuk voor stuk gekoloniseerd door dieren, en later door mensen. BBC2, 21.30u-22.30u.

Amusement

VPRO Thema: Wraak. Emotionele drijfveren, maar ook een koel uitgevoerde executie; wraak heeft vele gezichten. Aan bod komen onder meer werkwraak (zakenlui die elkaar een hak zetten), thuiswraak (over echtelieden die elkaar tot in het bejaardenhuis het leven zuur maken) en liefdeswraak (vreemdgaan). Met geruchtmakende voorbeelden als het Israëlisch/Palestijnse conflict en de aanval op Irak, maar ook de moeder die de moordenaar van haar dochter doodschoot in de rechtszaal, en fictieve voorbeelden die verfilmd zijn met acteurs. Verder psycholoog Nico Frijda die ons voorhoudt dat het ontkennen van wraakgevoelens ongezond is. Ned.2, 20.55-23.00u.

Radio

Middagconcert: Concertgebouworkest met Lang Lang. Opname van het concert dat op 7 mei plaatsvond in de Grote Zaal. gespeeld worden het Pianoconcert nr. 2 opus 21 van Chopin, en de Symphonie nr. 2 opus 73 van Brahms. Het orkest staat onderleiding van Daniel Harding. Radio 4, 14.02-16.30u.