selectie

informatie

Het uur van de wolf: Herman Brood, a star like me. Documentaire van Peter Scholten over de nationale knuffeljunk. Met aandacht voor diens jonge jaren op de kunstacademie en als beginnend popmuzikant. Maar ook voor het volgens de maker zorgvuldig gecreëerde imago van een zowel ‘getalenteerd moederskind’ als ‘gewetenloze junk’.Ned.3, 20.10-21.10u.

Vranckx: Diego in Colombia Diego Buñuel (kleinzoon van Luis) laat zich na aankomst in Colombia eerst een kogelvrij kostuum aanmeten alvorens de jungle in te trekken. Langs cocaplantages en het verlaten landhuis van de vermoorde gangster Pablo Escobar, waar de levensgrote nepdinosaurussen in de tuin betere tijden hebben gekend. Verder een ontmoeting met senator Wilson Borgia, die al jaren door rechtse doodseskaders wordt bedreigd vanwege zijn strijd tegen sociaal onrecht in zijn land.Canvas, 20.10-20.50u.

amusement

Henning Mankell: Die Brandmauer. In Nederland kennen we de Zweedse inspecteur Wallander vooral in de gedaante van acteur Krister Henriksson. Maar er zijn nog minstens twee andere Wallanders: in de BBC-serie van vorig jaar werd de rol vertolkt door Kenneth Branagh, en op het ZDF kunnen we zien hoe Rolf Lassgård hem neerzet.ZDF, 23.15-0.40u.

muziek

Eurovisie Songfestival. Verslag van de 54ste editie van de jaarlijkse liedjeswedstrijd. Aangezien de Russen vorig jaar wonnen, vindt het festival deze keer plaats in Moskou. Cornald Maas verzorgt het commentaar.Ned.1, 21.00-0.20u.

Radio

De wandelende tak: Festival van het gregoriaans. Het Vlaamse dorp Watou is bekend van het jaarlijkse poëziefestival en van de twee plaatselijke brouwerijen. Maar er gebeurt nog meer: van 20 t/m 24 mei wordt er het tiende festival van het gregoriaans georganiseerd. Met 24 koren uit drie continenten is dit het grootste in zijn soort. Dit weekeinde is er een voorprogramma. Radio 6, 20.03-21.00u.

Opera Live: Marie Victoire. De bijna 100 jaar jonge Marie Victoire was de vierde opera van Ottorino Respighi. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk tijdens de chaos kort na de Revolutie.Vanavond een registratie van het concert op 22 april in de Deutsche Oper in Berlijn. Met o.a. Takesha Meshé Kizart en Markus Brück als Marie en Maurice de Lanjallay. Dirigent is Michail Jurowski.Radio 4, 19.02-23.00u.