Regering VS geeft vier verzekeraars miljardensteun

Ten minste vier verzekeraars in de Verenigde Staten mogen aanspraak maken op de miljarden dollars die de Amerikaanse regering opzij heeft gezet om de financiële sector er weer bovenop te krijgen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën gisteren bekendgemaakt. Tot dusver was de steun louter bestemd voor banken. Onder het zogeheten Troubled Asset Relief Program (TARP) verkopen verzekeraars eigen aandelen aan de overheid, die daar meer voor betaalt dan de huidige waarde op de aandelenbeurs. Hartford Financial, de op drie na grootste verzekeraar in de VS, trekt zo 3,4 miljard dollar aan kapitaal aan. De andere drie verzekeraars die volgens het ministerie in aanmerking komen zijn Prudential Financial, Lincoln National Corp en Principal Financial Group.