Popmuziek de keuze van Hester Carvalho

Bat For Lashes: Two Suns Astralwerks, € 18,99
Bat For Lashes: Two Suns Astralwerks, € 18,99

Bat For Lashes:Two SunsAstralwerks, € 18,99

Muzikaal is Natasha Khan, alias Bat For Lashes, veelzijdiger dan haar gothic imago doet vermoeden: Khan houdt van geheimzinnige instrumentaties, waarin tabla’s klepperen, af en toe een harp klinkt, ondersteund door een stevige beat. Khan zingt afwisselend als een ijskoningin of elegant als een Indiase prinses. Hoogtepunt van deze nieuwe cd is de single Daniel, een dansnummer en liefdesballade ineen, met een prachtige solo van schorre strijkers en een emotioneel verloop in de melodie.

Depeche Mode:Sounds Of The UniverseMute, € 18,99

De nieuwe cd van Depeche Mode is een wisselvallig geheel. Het ritme is gedragen en de zang gezwollen, want de vrolijke ‘synthi-pop’ hebben David Gahan en de zijnen achter zich gelaten. Het geluid wordt bepaald door zware elektronische akkoorden als van een kerkorgel. Soms scheert er een rafelig gitaarloopje langs, snel gevolgd door een nieuwe dosis sacrale synthesizers. Al overtuigen de eerste vijf nummers door verrassende melodieën en net beheerst pathos, halverwege slaat de stemming door naar sentiment.

Meindert Talma:Tamango Excelsior € 18,99

De Fries Meindert Talma zingt op de nieuwe, achtste cd Tamango niet in het Fries maar in het Engels. Daarmee klinkt Talma minder excentriek, en dat doet de nummers goed. Nu vloeit de zang mooi samen met de luchtige, vaak tango-achtige instrumentaties. Talma’s jongensachtige stem krijgt tegenwicht van Klaske Oenema’s moeiteloze vocale buigingen en krullen. Op Tamango is aandacht voor schoonheid, zo blijkt uit de elegante vioolpartijen, de versierde melodieën, en het bedaarde tempo waardoor die schoonheid tot haar recht kan komen.