film

Het rode korenveld. Oogverblindend regiedebuut waarin Zhang Yimou in beeld en verhaal varieert op de macht van de wilde gierst. Opzwepende film is ook pijnlijk verslag van Japanse oorlogsterreur tegen de Chinese boerenbevolking. Zhang Yimou, 1987, China, Canvas, 22.25-0.00u.
Het rode korenveld. Oogverblindend regiedebuut waarin Zhang Yimou in beeld en verhaal varieert op de macht van de wilde gierst. Opzwepende film is ook pijnlijk verslag van Japanse oorlogsterreur tegen de Chinese boerenbevolking. Zhang Yimou, 1987, China, Canvas, 22.25-0.00u.

Misa mi / Misa en de wolven (Linus Torell, 2003, Zweden). Jeugdfilm over 10-jarig halfweesje dat louterende vriendschap sluit met evenzeer verweesde wolvenfamilie. Ned. 3, 15.30-16.45u.

Vegas Vacation (Stephen Kessler, 1997, VS). Weinig subtiele klucht rond Amerikaanse familie Doorsnee (Chevy Chase, Beverly d’Angelo en twee tieners) met vakantie in Las Vegas. Net 5, 15.55-17.35u.

The Da Vinci Code (Ron Howard, 2006, VS). Regisseur Howard heeft zichtbaar geworsteld met het boek van Dan Brown en nam zoveel mogelijk achtervolgingsscènes op. De hoofdrolspelers moeten tussendoor in razend tempo de geschiedenis van het christelijk geloof en de daarbij behorende symbolen uitleggen. Dat gaat hun niet makkelijk af. Met Tom Hanks als professor Robert Langdon en Audrey Tautou als de cryptologe Sophie. Howards verfilming van Browns Angels & Demons (Het Bernini Mysterie) draait sinds donderdag in de bioscoop. RTL4, 20.30-23.05u.

Gregory’s Girl (Bill Forsyth, 1981, GB). Sympathieke komedie over de verlegen Gregory die hopeloos verliefd is op een Schots meisje dat beter kan voetballen dan hij. BBC1, 23.50-1.15u.