Tanzania

Ik ben Sjoerd en ik ben in Tanzania 9 geworden. Ik ben op vakantie naar Tanzania geweest (in Afrika). Toen gingen we op safari dat was echt gaaf. Maar een ding was echt best wel eng. Er kwam een baviaan in de jeep en de gids was even weg. Dus mijn broer en zus en moeder gingen snel uit de auto. Mijn vader had het ook al door, maar ik niet dus ik kijk zo en opeens zie ik dat beest. Ik zit op de achterste bank. De baviaan klom naar mij toe. Gelukkig kwam men vader in actie hij sloeg hem met zijn tas.

Toen was hij weg maar hij had wel een pak biscuitjes gepikt.

Verder heb ik ook nog in tenten geslapen midden in de savanne en s’nachts waren er hyena’s echt waar die schuifelde dan langs je tent. Gelukkig waren ze niet op mijn familie en mij gericht, maar op de keuken. Dat was geluk, want als ze honger hadden, hadden ze je zo op kunnen eten.

Sjoerd Vermeulen, 9 jaar, uit Gouda