Soepel wegtikkende deuntjes

cd pop Oi Va Voi: Traveling The Face Of The Globe * * * *

cd pop

Oi Va Voi:Traveling The Face Of The Globe * * * *

Een winnende combinatie van traditionele klezmer met pop en dance bracht de Londense groep Oi Va Voi (‘O mijn God!’) al tot op het grote podium van Lowlands. Hoewel er een ondertoon van melancholie in hun muziek zit, straalt dit lustig er op los toeterende gezelschap een warmte uit die vrolijk stemt. Na het vertrek van de prominente violiste Sophie Solomon en de komst van de donkere zangeres Bridgette Amofah zijn de klezmerinvloeden ingebed in het luchtige popgevoel dat haar zachtzwoele stem oproept. Klezmer en pop kwamen nog nooit zo lichtvoetig samen als in het huppeldeuntje Dusty road, net als de meeste songs op dit album geïnspireerd door de reisindrukken die de groepsleden op hun tournees verzamelden. De Franse gastzanger Dick Rivers zorgt voor een verhoogde kitschfactor in Photograph. Tussen al de soepel wegtikkende deuntjes klinkt het Jiddisch gezongen S’brent als een exotische woestijnmelodie en herinneren klarinet en viool aan de wortels van deze blinkend opgepoetste wereldmuziek. In juni toert Oi Va Voi door Nederland.

    • Jan Vollaard