Pelosi, in het nauw, beschuldigt CIA van misleiding Congres

washington, 15 mei. - De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, de Democraat Nancy Pelosi, heeft gisteren verklaard dat de CIA onder president Bush het Congres welbewust misleid heeft over het gebruik van harde ondervragingsmethodes als `waterboarding`. Pelosi is politiek in het nauw geraakt door de mededeling van de CIA aan het Congres dat zij al in september 2002 op de hoogte was gesteld van de toepassing van de omstreden methode. Toen Pelosi, die dit ontkent, gisteren gevraagd werd of ze de CIA beschuldigt van liegen, zei ze: ”Ja, van misleiding van het Congres.” Pelosi, die de afgelopen jaren uitgesproken criticus was van de manier waarop de regering-Bush terreurverdachten behandelde, erkende gisteren wel dat ze al begin 2003 wist dat de CIA gebruikt maakte van waterboarding. Destijds protesteerde ze daar niet tegen.