Overige films

Kingdom of Heaven (Ridley Scott, 2005, VS/Eng/Spa/Dui). Epos speelt zich af tijdens de Kruistochten. Kosten noch moeite zijn gespaard om de Middeleeuwen, om precies te zijn het jaar 1186, tot leven te laten komen. Orlando Bloom is een hoefsmid die aan het begin van de film zijn kind, vrouw en geloof is verloren. RTL5, 20.30-0.10u.

* RKO 281 (Benjamin Ross, 1999, Engeland/VS). Voorbeeldige fictieve reconstructie over de totstandkoming van Citizen Kane, het speelfilmdebuut van Orson Welles uit 1941, volgens velen de beste Amerikaanse productie aller tijden. Het door de RKO-studio onder de geheimzinnige werktitel 281 gedraaide meesterwerk kampte eertijds met dreigementen van krantenmagnaat William Randolph Hearst die in de film terecht een verkapte biografie van zijn eigen persoon herkende. Met John Malkovich als de drankzuchtige scenarioschrijver Herman Mankiewicz, Liev Schreiber als Orson Welles, James Cromwell als Hearst, en Melanie Griffith als Hearsts maîtresse Marion Davies. Ned.2, 0.20-1.45u.

Sphere (Barry Levinson, 1998, VS). Science fiction van de metafysische soort. Elke angst van bijzonder onderzoeksteam (Dustin Hoffman, Sharon Stone, Samuel L. Jackson) materialiseert zich in duizendvoud. Net5, 22.20-0.55u.