Opklaringen

De buiigheid wordt morgen onderdrukt en bovendien breekt de zon van tijd tot tijd door. Zondag komen wel weer buien opzetten. Volgende week verbetert het weer.

Vanavond trekken er nog een aantal stevige buien over het land. Plaatselijk komt het in vooral de oostelijke provincies tot veel regen en onweer. In de kustprovincies lijkt het mee te vallen en volgen opklaringen. En die breiden zich vannacht naar het oosten toe uit. De temperatuur daalt naar rond 10 graden. Morgen zijn de kustprovincies gevoelig voor af en toe een buitje. In de rest van het land is het overwegend droog. Verder krijgt de zon vooral morgenochtend af en toe ruimte, want in de loop van de dag schuiven meer wolkenvelden over. De temperatuur varieert van maximaal 15 graden op de Waddeneilanden tot 18 graden in het binnenland. Er waait een matige zuiden tot zuidwestenwind, kracht 3 of 4.

Zondag is er naar verwachting veel bewolking en vallen de hele dag door buien, later mogelijk met onweer. De temperatuur loopt tot 18 graden op en de wind is zwak of matig uit zuidoostelijke richtingen.

Maandag kan nog een enkele bui vallen, verder schijnt de zon geregeld en wordt het 15 tot 18 graden. Dinsdag en woensdag worden zonnige perioden en droog weer voorzien. Daarbij warmt het op naar 20 graden en op woensdag tot zo’n 23 graden.