op nrcnext.nl

Tjeerds eindexamenblog

De 17-jarige scholier Tjeerd Posthuma doet dit jaar eindexamen en blogt daarover op nrc.next.nl. Erg druk met studeren is hij nog niet. „Naast dit weblog heb ik ook mijn LinkedIn-profiel eens geüpdatet, ben ik weer gaan zwemmen, cranberry cheesecake gaan bakken (het lekkerst zonder de cranberry’s) en ik ben samen met nog iemand een hekje begonnen op Twitter.” Meer dan genoeg als dagbesteding zou je denken, maar Tjeerd heeft nog tijd over om over taalkwesties te mijmeren. „As we speak lees jij dit. Je had ook zinnen kunnen onderstrepen in het geschiedenisboek. Sorry, ik bedoel: ‘cahier’. Wat is een ‘cahier’? Dat is elitetaal voor ’schriftje’.” Reacteur @U.Fuums denkt met weemoed terug aan zijn of haar eindexamentijd. „Ah, leuk dit soort akkefietjes. Was ik maar weer zeventien…lekker drukmaken om weinig, volwassen taalgebruik.”