Middeleeuwen in goud en inkt

Middeleeuwen in goud en inkt Utrecht Handgeschreven teksten, gedetailleerd randdecoraties in verf en gekleurde inkt, helder geschilderde voorstellingen en bladgoud: het zijn de kenmerken van middeleeuwse boeken. De expositie Beeldschone Boeken. De Middeleeuwen in goud en inkt in Museum Het Catharijneconvent brengt met ruim 120 manuscripten en vroege drukken de Utrechtse boekproductie van 1000 tot 1500 in beeld. Alle boeken op de expositie hebben een bijzondere relatie met de stad Utrecht. Bij de expositie zijn veel activiteiten. 16 mei t/m 23 aug, Lange Nieuwstr 38. Di-vr 10-17u, za en zo 11-17u ROTHENGATTER, PETER

Utrecht

Handgeschreven teksten, gedetailleerd randdecoraties in verf en gekleurde inkt, helder geschilderde voorstellingen en bladgoud: het zijn de kenmerken van middeleeuwse boeken. De expositie Beeldschone Boeken. De Middeleeuwen in goud en inkt in Museum Het Catharijneconvent brengt met ruim 120 manuscripten en vroege drukken de Utrechtse boekproductie van 1000 tot 1500 in beeld. Alle boeken op de expositie hebben een bijzondere relatie met de stad Utrecht. Bij de expositie zijn veel activiteiten. 16 mei t/m 23 aug, Lange Nieuwstr 38. Di-vr 10-17u, za en zo 11-17u