Klink betreurt onrust rond rookverbod

Den Haag. Minister Ab Klink (Volksgezondheid, CDA) betreurt de ”politieke en maatschappelijke onduidelijkheid” die is ontstaan over de rookvrije horeca. Dat schrijft de bewindsman gisteren aan de Tweede Kamer in aanloop naar het spoeddebat over het rookverbod. De regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie gaven aan vast te houden aan een algemeen rookverbod in de horeca. Als het nodig blijkt, moet volgens deze partijen de wet worden aangepast. Afgelopen dinsdag sprak het gerechtshof in Den Bosch café Victoria in Breda vrij van overtreding van het rookverbod. Volgens het hof ontbreekt een deugdelijke wettelijke grondslag voor een verbod in horecazaken zonder personeel. Café De Kachel in Groningen werd eerder wel veroordeeld. In deze zaak volgt eind mei nog een hoger beroep voor het hof in Leeuwarden. Tot die tijd wil Klink niet kwijt hoe het verder moet met het rookverbod.