Klassiek overhemd

Forever’ overhemd Wat: ‘Forever’ overhemd van Comme des Garçons Waar: MGH2O Kost: 199 euro Hoeveel verkocht: eerste levering direct uitverkocht wie heeft hem niet?
Forever’ overhemd Wat: ‘Forever’ overhemd van Comme des Garçons Waar: MGH2O Kost: 199 euro Hoeveel verkocht: eerste levering direct uitverkocht wie heeft hem niet?

Is het nu afgelopen met modegrillen en kleding zonder kwaliteit? Stylist/fotograaf Ruud van der Peijl zegt: „Binnen de mode is duurzaamheid nu een tendens.” Hij geeft Monique van Heist, winnaar van alle drie de Dutch Fashion Awards 2008, als voorbeeld. Zij komt nu met een lijn die onbeperkt beschikbaar is door de jaren heen. Niet-seizoensgebonden mode dus.

Dit overhemd van Comme des Garçons heeft hetzelfde karakter. Van der Peijl: „Het is tijdloos, een echte klassieker en niet te modieus.” In de winkel van Margreeth Olsthoorn, die alleen in Rotterdam te vinden is, merken ze het succes: „Mannen vallen bij bosjes voor de kwaliteit en schoonheid van het overhemd,” zegt Oltshoorn. Daar willen genoeg mensen 199 euro voor neertellen. „Ik koop designlabels zelf voornamelijk in de uitverkoop, juist dan wil ik tijdloze klassiekers aanschaffen,” vertelt Van der Peijl. „Met een diepe V-hals-spencer en bandplooibroek zou het goed staan, of eigenlijk: dit shirt staat overal goed bij.”

Alma Mathijsen

In de rubriek ‘Wie heeft hem niet?’ bekijkt Alma Mathijsen met een stylist de meest verkochte kledingstukken van verschillende winkels.

    • Alma Mathijsen