Jan Lievens

Jan Lievens Amsterdam Het Rembrandthuis toont het kunstenaarschap van Jan Lievens (1607-1674) die al op 12-jarige leeftijd als zelfstandig schilder in Leiden werkte. In zijn tienerjaren schilderde hij voor koninklijke opdrachtgevers in Den Haag en Londen. Tijdens zijn latere loopbaan kreeg hij belangrijke stedelijke en particuliere opdrachten in Amsterdam, Den Haag en Berlijn, waarbij hij uitblonk in een breed scala van stijlen en onderwerpen. Later vervaagde Lievens’ reputatie en werd hij overschaduwd door Rembrandt. 17 mei t/m 9 aug, Jodenbreestr 4. 10-17u.
Jan Lievens Amsterdam Het Rembrandthuis toont het kunstenaarschap van Jan Lievens (1607-1674) die al op 12-jarige leeftijd als zelfstandig schilder in Leiden werkte. In zijn tienerjaren schilderde hij voor koninklijke opdrachtgevers in Den Haag en Londen. Tijdens zijn latere loopbaan kreeg hij belangrijke stedelijke en particuliere opdrachten in Amsterdam, Den Haag en Berlijn, waarbij hij uitblonk in een breed scala van stijlen en onderwerpen. Later vervaagde Lievens’ reputatie en werd hij overschaduwd door Rembrandt. 17 mei t/m 9 aug, Jodenbreestr 4. 10-17u.

Amsterdam

Het Rembrandthuis toont het kunstenaarschap van Jan Lievens (1607-1674) die al op 12-jarige leeftijd als zelfstandig schilder in Leiden werkte. In zijn tienerjaren schilderde hij voor koninklijke opdrachtgevers in Den Haag en Londen. Tijdens zijn latere loopbaan kreeg hij belangrijke stedelijke en particuliere opdrachten in Amsterdam, Den Haag en Berlijn, waarbij hij uitblonk in een breed scala van stijlen en onderwerpen. Later vervaagde Lievens’ reputatie en werd hij overschaduwd door Rembrandt. 17 mei t/m 9 aug, Jodenbreestr 4. 10-17u.