Houston en Orlando nog in race in NBA

De basketballers van Orlando Magic en Houston Rockets hebben de laatste kans gegrepen om in de race te blijven voor de titel in de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA. Orlando trok vannacht de stand in de play-offs tegen Boston Celtics gelijk door met 83-75 te winnen. In het zevende duel, zondag in Boston, wordt duidelijk welke ploeg het in de eindstrijd van de Eastern Conference mag opnemen tegen Cleveland Cavaliers.

Houston sleepte er tegen de LA Lakers ook een zevende duel uit. Houston won met 95-80, waardoor de stand in de best-of-seven op 3-3 kwam. De zevende en beslissende wedstrijd is zondag in Los Angeles. De winnaar speelt in de eindstrijd van de Western Conference tegen Denver Nuggets.

In Nederland is Amsterdam gisteravond goed begonnen aan de play-offs voor de landstitel. Het team van coach Arik Shivek was in het eerste duel veel te sterk voor Den Bosch: 95-60. Zondag is de tweede wedstrijd in de best-of-seven-serie. Amsterdam behaalde vorig jaar tegen Den Bosch de zesde landstitel. Den Bosch was veertien keer landskampioen. (ANP)