Gustave Eiffel

Gustave Eiffel BUITENLAND Parijs Zijn ‘dame de fer’ viert haar 120ste verjaardag en dat is de gelegenheid om kennis te maken met Gustave Eiffel (1832-1923). Deze hoog knappe ingenieur maakte naam met zijn bruggen voordat hij ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889 de Eiffeltoren schiep. De toren die het symbool werd van een modern Parijs. De boeiende expositie Gustave Eiffel, le magicien du fer toont met honderden documenten, foto’s en ook doeken van schilders als Robert Delaunay de fascinatie voor de reus van 325 meter hoog. T/m 31 aug in het Hôtel de Ville, gratis www.paris.fr
Gustave Eiffel BUITENLAND Parijs Zijn ‘dame de fer’ viert haar 120ste verjaardag en dat is de gelegenheid om kennis te maken met Gustave Eiffel (1832-1923). Deze hoog knappe ingenieur maakte naam met zijn bruggen voordat hij ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889 de Eiffeltoren schiep. De toren die het symbool werd van een modern Parijs. De boeiende expositie Gustave Eiffel, le magicien du fer toont met honderden documenten, foto’s en ook doeken van schilders als Robert Delaunay de fascinatie voor de reus van 325 meter hoog. T/m 31 aug in het Hôtel de Ville, gratis www.paris.fr

Parijs

Zijn ‘dame de fer’ viert haar 120ste verjaardag en dat is de gelegenheid om kennis te maken met Gustave Eiffel (1832-1923). Deze hoog knappe ingenieur maakte naam met zijn bruggen voordat hij ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889 de Eiffeltoren schiep. De toren die het symbool werd van een modern Parijs. De boeiende expositie Gustave Eiffel, le magicien du fer toont met honderden documenten, foto’s en ook doeken van schilders als Robert Delaunay de fascinatie voor de reus van 325 meter hoog. T/m 31 aug in het Hôtel de Ville, gratis www.paris.fr