grote bruine envelop

grote bruine envelop Chris Bajema Morgen vinden de opnames plaats van het hoorspel De Rode Haring, dat ik heb geschreven naar aanleiding van de rode tentharing die in envelop 180 zat. Vijf lezers van nrc.next zullen er een stem in vertolken. De techniek is in handen van geluidsvormgever Frans de Rond die in Hilversum een eigen studio heeft. Frans: „Ik heb een muziekachtergrond, maar toen de hoorspelstudio’s in Hilversum verdwenen, vroeg een aantal makers of ik hun producties wilde opnemen. En sindsdien is het alleen maar gegroeid. Ik heb ook het idee dat het hoorspel weer helemaal terug is. Eerst met Het Bureau en Bommel natuurlijk, maar een omroep als BNN heeft hier ook een bewerking gemaakt van Komt een vrouw bij de dokter. Dat noemen ze dan opeens een audiofilm. Helemaal geen gekke term, want als je luistert maak je een eigen film in je hoofd.” Heb je nog een grindpad in de studio staan? Frans: „Nee, het meeste geluid komt uit de computer, maar ik ga er ook veel op uit om met een kleine digitale recorder geluiden op te nemen. Want een echt Amsterdams café staat niet in mijn Amerikaanse geluidenbibliotheek.” Het hoorspel De Rode Haring wordt zaterdag opgenomen en gemonteerd. Zondagavond wordt het rond 21.45u uitgezonden in het programma HollandDoc op Radio 1. Foto Vincent Mentzel hoorspel " Long Distance" van de Hoorspelfabriek.VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Oud Loosdrecht,11 mei 2006
grote bruine envelop Chris Bajema Morgen vinden de opnames plaats van het hoorspel De Rode Haring, dat ik heb geschreven naar aanleiding van de rode tentharing die in envelop 180 zat. Vijf lezers van nrc.next zullen er een stem in vertolken. De techniek is in handen van geluidsvormgever Frans de Rond die in Hilversum een eigen studio heeft. Frans: „Ik heb een muziekachtergrond, maar toen de hoorspelstudio’s in Hilversum verdwenen, vroeg een aantal makers of ik hun producties wilde opnemen. En sindsdien is het alleen maar gegroeid. Ik heb ook het idee dat het hoorspel weer helemaal terug is. Eerst met Het Bureau en Bommel natuurlijk, maar een omroep als BNN heeft hier ook een bewerking gemaakt van Komt een vrouw bij de dokter. Dat noemen ze dan opeens een audiofilm. Helemaal geen gekke term, want als je luistert maak je een eigen film in je hoofd.” Heb je nog een grindpad in de studio staan? Frans: „Nee, het meeste geluid komt uit de computer, maar ik ga er ook veel op uit om met een kleine digitale recorder geluiden op te nemen. Want een echt Amsterdams café staat niet in mijn Amerikaanse geluidenbibliotheek.” Het hoorspel De Rode Haring wordt zaterdag opgenomen en gemonteerd. Zondagavond wordt het rond 21.45u uitgezonden in het programma HollandDoc op Radio 1. Foto Vincent Mentzel hoorspel " Long Distance" van de Hoorspelfabriek.VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Oud Loosdrecht,11 mei 2006 Mentzel, Vincent

Morgen vinden de opnames plaats van het hoorspel De Rode Haring, dat ik heb geschreven naar aanleiding van de rode tentharing die in envelop 180 zat. Vijf lezers van nrc.next zullen er een stem in vertolken. De techniek is in handen van geluidsvormgever Frans de Rond die in Hilversum een eigen studio heeft. Frans: „Ik heb een muziekachtergrond, maar toen de hoorspelstudio’s in Hilversum verdwenen, vroeg een aantal makers of ik hun producties wilde opnemen. En sindsdien is het alleen maar gegroeid. Ik heb ook het idee dat het hoorspel weer helemaal terug is. Eerst met Het Bureau en Bommel natuurlijk, maar een omroep als BNN heeft hier ook een bewerking gemaakt van Komt een vrouw bij de dokter. Dat noemen ze dan opeens een audiofilm. Helemaal geen gekke term, want als je luistert maak je een eigen film in je hoofd.”

Heb je nog een grindpad in de studio staan? Frans: „Nee, het meeste geluid komt uit de computer, maar ik ga er ook veel op uit om met een kleine digitale recorder geluiden op te nemen. Want een echt Amsterdams café staat niet in mijn Amerikaanse geluidenbibliotheek.”

Het hoorspel De Rode Haring wordt zaterdag opgenomen en gemonteerd. Zondagavond wordt het rond 21.45u uitgezonden in het programma HollandDoc op Radio 1.

Chris Bajema heeft in het paasweekend 250 enveloppen in Nederland verstopt met de vraag of de vinders iets terug willen sturen. Iedere vier weken kiest hij een teruggestuurde envelop en gaat er mee op avontuur. In envelop 180 vond hij een rode kromme tentharing.

Meer info en reacties: www.eengrotebruineenvelop.nl

    • Chris Bajema