Film van de dag

Andie MacDowell en Gérard Depardieu krijgen elkaar in Green Card .(Peter Weir, 1990, VS) scene uit de film Green Card (1990) FOTO: Buena Vista Andie McDowell Gerard Depardieu

Green Card. De regisseur vergeleek zijn uitstapje naar het genre van de romantische komedie met een lichte maaltijd. Maar hoe licht ook, het is een zeer smakelijke maaltijd. Gérard Depardieu heeft een green card (verblijfsvergunning) nodig om in Amerika te blijven. Brontë (Andie MacDowell) wil graag een huis met een serre, maar die is alleen beschikbaar voor een echtpaar. Een gelegenheidshuwelijk is geboren. En dat terwijl gezondheidsfreak Brontë zich groen en geel ergert aan de onbehouwen manieren van Georges, die rookt, vlees eet en graag wijn drinkt.(Peter Weir, 1990, VS), RTL8, 20.30-22.35u.André Waardenburg