Duck tape?

Duck tape? a/b ruimteveer atlantis. Het fallusvormige stuk techniek dat je op de foto ziet is de Hubble ruimtetelescoop. De foto is genomen door een bemanningslid van ruimteveer Atlantis. De langwerpige buis die op de foto het kozijn van het raampje in het ruimteveer met de Hubble verbindt, is een robotarm. Eergisteren kon je al op de wetenschapspagina lezen dat de telescoop inmiddels achttien jaar oud is. Atlantis is speciaal de ruimte in gelanceerd om de Hubble te repareren. De telescoop viel bijna uit elkaar, het raampje op de foto lijkt dichtgeplakt te zijn met duck tape. Hubble zou in 2010 moeten worden vervangen, maar zijn opvolger, de James Webb Space Telescope, is pas klaar in 2014. De huidige reparatiemissie moet de de ruimtetelescoop in ieder geval tot dat jaar in de lucht houden. Lees het stuk over de Hubble ruimtetelescoop via nrcnext.nl/links Foto Reuters/NASA Rectificatie / Gerectificeerd correcties en aanvullingen Duct of duck tape Duct of duck tape In het onderschift bij de In Beeld (15 mei, pagina 16 en 17) wordt gesproken over duck tape. Daarmee werd niet de Hubble-telescoop gerepareerd, maar het ruimteveer Atlantis. Het zilvergrijze montageplakband heet ook duct tape, en geen duck tape. Wel noemt de grootste fabrikant van het plakband, Henkel, het Duck Tape, en de New York Times ontdekte dat het plakband oorspronkelijk ook duck tape heette. NASA schrijft voor dat er aan boord van elke spaceshuttle een rol duct tape aanwezig moet zijn. This image of the Hubble Space Telescope was taken by an STS-125 crewmember following grapple of the giant observatory by the shuttle's robot arm in this image made available May 14, 2009. REUTERS/NASA/Handout (SCI TECH IMAGES OF THE DAY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Duck tape? a/b ruimteveer atlantis. Het fallusvormige stuk techniek dat je op de foto ziet is de Hubble ruimtetelescoop. De foto is genomen door een bemanningslid van ruimteveer Atlantis. De langwerpige buis die op de foto het kozijn van het raampje in het ruimteveer met de Hubble verbindt, is een robotarm. Eergisteren kon je al op de wetenschapspagina lezen dat de telescoop inmiddels achttien jaar oud is. Atlantis is speciaal de ruimte in gelanceerd om de Hubble te repareren. De telescoop viel bijna uit elkaar, het raampje op de foto lijkt dichtgeplakt te zijn met duck tape. Hubble zou in 2010 moeten worden vervangen, maar zijn opvolger, de James Webb Space Telescope, is pas klaar in 2014. De huidige reparatiemissie moet de de ruimtetelescoop in ieder geval tot dat jaar in de lucht houden. Lees het stuk over de Hubble ruimtetelescoop via nrcnext.nl/links Foto Reuters/NASA Rectificatie / Gerectificeerd correcties en aanvullingen Duct of duck tape Duct of duck tape In het onderschift bij de In Beeld (15 mei, pagina 16 en 17) wordt gesproken over duck tape. Daarmee werd niet de Hubble-telescoop gerepareerd, maar het ruimteveer Atlantis. Het zilvergrijze montageplakband heet ook duct tape, en geen duck tape. Wel noemt de grootste fabrikant van het plakband, Henkel, het Duck Tape, en de New York Times ontdekte dat het plakband oorspronkelijk ook duck tape heette. NASA schrijft voor dat er aan boord van elke spaceshuttle een rol duct tape aanwezig moet zijn. This image of the Hubble Space Telescope was taken by an STS-125 crewmember following grapple of the giant observatory by the shuttle's robot arm in this image made available May 14, 2009. REUTERS/NASA/Handout (SCI TECH IMAGES OF THE DAY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS REUTERS

Het fallusvormige stuk techniek dat je op de foto ziet is de Hubble ruimtetelescoop. De foto is genomen door een bemanningslid van ruimteveer Atlantis. De langwerpige buis die op de foto het kozijn van het raampje in het ruimteveer met de Hubble verbindt, is een robotarm.

Eergisteren kon je al op de wetenschapspagina lezen dat de telescoop inmiddels achttien jaar oud is. Atlantis is speciaal de ruimte in gelanceerd om de Hubble te repareren. De telescoop viel bijna uit elkaar, het raampje op de foto lijkt dichtgeplakt te zijn met duck tape.

Hubble zou in 2010 moeten worden vervangen, maar zijn opvolger, de James Webb Space Telescope, is pas klaar in 2014. De huidige reparatiemissie moet de de ruimtetelescoop in ieder geval tot dat jaar in de lucht houden.

Lees het stuk over de Hubble ruimtetelescoop via nrcnext.nl/links

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Duct of duck tape

Duct of duck tape In het onderschift bij de In Beeld (15 mei, pagina 16 en 17) wordt gesproken over duck tape. Daarmee werd niet de Hubble-telescoop gerepareerd, maar het ruimteveer Atlantis. Het zilvergrijze montageplakband heet ook duct tape, en geen duck tape. Wel noemt de grootste fabrikant van het plakband, Henkel, het Duck Tape, en de New York Times ontdekte dat het plakband oorspronkelijk ook duck tape heette. NASA schrijft voor dat er aan boord van elke spaceshuttle een rol duct tape aanwezig moet zijn.