Arnold wil uitverkoop

Arnold Schwarzenegger, gouverneur van Californië, wil de vastgoedportefeuille van de staat in de verkoop te zetten. De uitverkoop is een noodmaatregel om de financiën van de noodlijdende staat op orde te krijgen, zo maakte de voormalig acteur gisteren bekend.

Als het plan doorgaat, worden een paar van de bekendste gebouwen in de staat verkocht, waaronder het Los Angeles Memorial Coliseum. Deze enorme arena, met plek voor 93.607 toeschouwers, is het enige stadion ter wereld waar twee keer Olympische Spelen zijn gehouden (1932 en 1984). Ook de San Quentin gevangenis bij San Francisco, waar Johnny Cash op 24 februari 1969 een legendarisch concert gaf, kan een nieuwe eigenaar krijgen.

In februari tekende Schwarzenegger een bezuinigingsplan dat een gat van 42 miljard dollar (31 miljard euro) dichtte. Maar de belastingsinkomsten vielen lager uit dan verwacht, waardoor de staat opnieuw met een groot tekort zit, van 15 miljard dollar.