Amsterdam versoepelt regeling starterswoningen

Amsterdam. De gemeente Amsterdam versoepelt de regels voor startersleningen. Daarmee wil zij de ingezakte woningmarkt stimuleren. Dat heeft een woordvoerder gisteren bekend gemaakt. Een starterslening is een aanvullende lening tegen gunstige voorwaarden die de gemeente aan starters op de woningmarkt verstrekt. In Amsterdam gold deze regeling tot nu toe alleen voor nieuwbouwwoningen. Bovendien moesten huizenkopers een goedkope huurwoning in de hoofdstad achterlaten. Voortaan kunnen huishoudens zo`n lening ook krijgen om een bestaand huis mee te kopen. Ook hoeven ze niet meer in een goedkope huurwoning te wonen. Amsterdam probeert bovendien de woningbouw te stimuleren. De gemeente Rotterdam versoepelde de regels voor startersleningen eind vorig jaar al.