Protest met boter bij Unilever

Protest met boter bij Unilever Rotterdam 14 mei. „Unilever heeft boter op zijn hoofd”, scandeerden actievoerders van FNV Bondgenoten en FNV Mondiaal vanmorgen voor aanvang van de aandeelhoudersvergadering van Unilever. Op de trappen van de Beurs in Rotterdam besmeurden zij symbolisch een cartoon van topman Paul Polman met boter in de vorm van eurotekens en deelden ze zoete hartjes uit. De multinational zou de laatste jaren op grote schaal vaste werknemers hebben ontslagen en in plaats daarvan uitzendkrachten hebben aangenomen. Foto: Willem Sluyterman van Loo Rotteradam, 14 mei 2009. Met een actie voor de aandeelhoudersvergadering van Unilever op 14 mei gaan FNV Bondgenoten en FNV Mondiaal duidelijk maken dat Unilever boter op zijn hoofd heeft. Unilever wint prijs na prijs voor zijn corporate social responsibility. Ook het jaarverslag van de multinational in voedings- en zeepmerken is er weer mee verguld. De harde cijfers vertellen een ander verhaal. Meer winst en hoge bonussen voor topmanagers tegenover grootschalige outsourcing en flexibilisering van fabriekswerk. Onzekerheid en onderbetaling voor de werknemers. Zo worden de winsten en bonussen verdiend. Foto: Willem Sluyterman van Loo Sluyterman van Loo, Willem