Pakistaanse leger zegt terreinwinst te boeken in Swat-vallei

ISLAMABAD. Het Pakistaanse leger heeft honderden commando`s per helikopter achter de linies van de Talibaan in de Swat-vallei gedropt in een poging de aanvoerroutes en commandolijnen van de extremisten te vernietigen. In een offensief tegen de Talibaan kwamen elf Talibaanstrijders om. Aan de kant van het leger vielen vier doden. Dat meldt het Pakistaanse leger. De actie was in de regio Piochar, waar zich 4.000 Talibaanstrijders zouden ophouden. Het was de eerste keer dat de commandotroepen werden ingezet sinds het Pakistaanse leger een week geleden een offensief inzette in de Swat-vallei. Volgens het leger is Piochar een mogelijke schuilplaats van Maulana Fazlullah, de Talibaanleider. Het Pakistaanse leger claimt 751 Talibaanstrijders in de Swat-vallei te hebben gedood.