Overige films

The Football Factory (Nick Love, 2004, Eng). Authentiek drama over Engelse voetbal-hooligans zou volgens sommige analisten een ongewenst effect sorteren, omdat de film het supportersgeweld van een laagje glamour zou voorzien. RTL7, 20.30-22.10u.

The Spy Who Loved Me (Lewis Gilbert, 1977, VS). Derde James Bondfilm met Roger Moore. Samen met Russische spionne Barbara Bach bestrijdt hij de megalomane Curt Jürgens. Ook met het stalen gebit van Richard Kiel. Veronica, 20.30-22.55u.

Une vieille maîtresse (Catherine Breillat, 2007, Frankrijk/Italië). Regisseuse die de seksuele verhouding tussen de moderne man en vrouw pleegt te onderzoeken, verlegde haar belangstelling naar de negentiende eeuw. Film geeft een subtiel, vilein portret van een hypocriete samenzwering in de hoogste klassen. Kort gezegd: iedereen heeft recht op een maîtresse, als het maar een grapje blijft. Gebaseerd op de roman van Jules-Amédée Barbey d’Aurevilly uit 1851. TV5, 21.00-22.35u.

Animal factory (Steve Buscemi, 2000, VS). Robuust gevangenisdrama waarin veteraan Willem Dafoe zich ontfermt over het jonge broekie Edward Furlong. Bijrol van Mickey Rourke als ‘drag queen’. RTL7, 22.10-23.55u.