nrc.nl/ep2009

De Britse schrijver en historicus Timothy Garton Ash Malaysian Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi (L) shakes hands with former Iranian president Mohamad Khatami (R) while Timothy Garton Ash (C), director of the European Studies Centre of St. Antony's college in Oxford University, looks on during the 'Who Speaks for Islam? Who Speaks for the West?' conference in downtown Kuala Lumpur, 10 February 2005. Religious leaders, government officials and scholars gathered in the Malaysian capital 10 February to ponder challenges facing the Muslim world, amid global bloody protests sparked by the controversial Prophet Mohammed cartoons. AFP PHOTO/TENGKU BAHAR
De Britse schrijver en historicus Timothy Garton Ash Malaysian Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi (L) shakes hands with former Iranian president Mohamad Khatami (R) while Timothy Garton Ash (C), director of the European Studies Centre of St. Antony's college in Oxford University, looks on during the 'Who Speaks for Islam? Who Speaks for the West?' conference in downtown Kuala Lumpur, 10 February 2005. Religious leaders, government officials and scholars gathered in the Malaysian capital 10 February to ponder challenges facing the Muslim world, amid global bloody protests sparked by the controversial Prophet Mohammed cartoons. AFP PHOTO/TENGKU BAHAR AFP

De Britse schrijver en historicus Timothy Garton Ash vertelt vandaag hoe in het Verenigd Koninkrijk wordt aangekeken tegen de Europese verkiezingen. Dit is onderdeel van een reeks interviews met opinieleiders in alle 27 lidstaten, een project dat NRC Handelsblad uitvoert samen met Der Spiegel International (Duitsland) en de Deense krant Politiken. In de aanloop naar de Europese verkiezingen verschijnt iedere werkdag zeker één nieuw interview. De tekst is in het Engels.