Lazio Roma en Barcelona sterkste in bekerfinale

Maar liefst drie bekerfinales werden er gisteravond gespeeld in Europa. In Spanje won FC Barcelona in het stadion van Valencia met 4-1 van Athletic Bilbao. Het elftal van trainer Josep Guardiola liet Bilbao na rust kansloos. Bilbao bracht Barcelona in de beginfase nog wel in de problemen, Toquero scoorde al na negen minuten. Touré, Messi, Krkic en Hernandez hielpen Barcelona langszij. Feestvierende fans van Barcelona raakten `s nachts slaags met de politie. Daarbij vielen zeker honderd gewonden, onder wie meer dan dertig agenten, aldus de Spaanse hulpdiensten. In Italië won Lazio Roma de bekerfinale van Sampdoria. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de stand in evenwicht: 1-1. Lazio nam de strafschoppen vervolgens beter: 6-5. Besiktas won de Turkse beker. In Istanbul was de huidige koploper van de competitie met 4-2 te sterk voor Fenerbahçe.