Het geheim van geluk is…

Even heel wat anders. De energievoorziening van Nederland is belangrijk. Ik doorsta graag de minachtende commentaren van lezers die zichzelf ‘argumenten’ toedichten en mij ‘sentimenten’. Maar nu over echt belangrijke zaken. In het juni-nummer van het Amerikaanse maandblad The Atlantic staat een mooi artikel over geluk. Daar hebben ze op Harvard al bijna een mensenleven

Even heel wat anders. De energievoorziening van Nederland is belangrijk. Ik doorsta graag de minachtende commentaren van lezers die zichzelf ‘argumenten’ toedichten en mij ‘sentimenten’. Maar nu over echt belangrijke zaken.

In het juni-nummer van het Amerikaanse maandblad The Atlantic staat een mooi artikel over geluk. Daar hebben ze op Harvard al bijna een mensenleven onderzoek naar gedaan. Studenten (mannen..) van toen zijn gevolgd en op gezette tijden opnieuw bevraagd.

De hoofdonderzoeker, psychiater George Vaillant, is inmiddels 74. Hij nadert het moment waarop hij met pensioen gaat. Volgens dit stuk was hij ook en vooral op zoek naar waar hij zelf niet zo goed in was. Zou het voor meer onderzoekers opgaan? Hier is hij zelf.

    • Marc Chavannes