grote bruine envelop

grote bruine envelop Naar aanleiding van een kromme rode tentharing die ik teruggestuurd kreeg, ben ik bezig met het maken van een kort hoorspel. Lezers van nrc.next konden zich de afgelopen week via de site als stem aanbieden en in de loop van vandaag zal ik bekendmaken welke mensen mee mogen spelen. De afgelopen twee jaar werkte ik als co-regisseur mee aan het hoorspel Bommel. Ik weet nog goed dat ik op mijn eerste dag met Mark Rietman (Ollie B. Bommel) moest werken. Ik had me goed voorbereid, maar wist totaal niet wat ik van een echte acteur kon verwachten. Heel voorzichtig begon ik tijdens de opnames met aftasten. Of hij een bepaalde tekst niet wat kwader kon spelen, of juist heel verdrietig. En toen gebeurde er iets wonderlijks. Ik ontdekte dat je met Mark Rietman ALLES kunt doen. Want hij doet precies wat je zegt. Heel eng eigenlijk. Een dag lang heb ik gedacht dat elke acteur zo goed was. Maar toen kwam er een Bommelbeest langs dat heel slecht kon luisteren. Stond ik meteen weer met beide benen op de grond. Speciaal voor dit hoorspel vroeg ik of Mark een gastrol wil spelen. Dat wil hij. Kunnen de anderen op hun cv zetten: 2009, in een productie gestaan met Mark Rietman. ‘Love in a plain brown envelope’ van The Legendary Pink Dots Chris Bajema heeft in het paasweekend 250 enveloppen in Nederland verstopt met de vraag of de vinders iets terug willen sturen. Iedere vier weken kiest hij een teruggestuurde envelop en gaat er mee op avontuur. In envelop 180 vond hij een rode kromme tentharing. Meer info en reacties: www.eengrotebruineenvelop.nl

Naar aanleiding van een kromme rode tentharing die ik teruggestuurd kreeg, ben ik bezig met het maken van een kort hoorspel. Lezers van nrc.next konden zich de afgelopen week via de site als stem aanbieden en in de loop van vandaag zal ik bekendmaken welke mensen mee mogen spelen.

De afgelopen twee jaar werkte ik als co-regisseur mee aan het hoorspel Bommel. Ik weet nog goed dat ik op mijn eerste dag met Mark Rietman (Ollie B. Bommel) moest werken. Ik had me goed voorbereid, maar wist totaal niet wat ik van een echte acteur kon verwachten. Heel voorzichtig begon ik tijdens de opnames met aftasten. Of hij een bepaalde tekst niet wat kwader kon spelen, of juist heel verdrietig. En toen gebeurde er iets wonderlijks. Ik ontdekte dat je met Mark Rietman ALLES kunt doen. Want hij doet precies wat je zegt. Heel eng eigenlijk. Een dag lang heb ik gedacht dat elke acteur zo goed was. Maar toen kwam er een Bommelbeest langs dat heel slecht kon luisteren. Stond ik meteen weer met beide benen op de grond.

Speciaal voor dit hoorspel vroeg ik of Mark een gastrol wil spelen. Dat wil hij. Kunnen de anderen op hun cv zetten: 2009, in een productie gestaan met Mark Rietman.

‘Love in a plain brown envelope’ van The Legendary Pink Dots

    • Chris Bajema