Burgemeesters twisten

Burgemeester Pelzer van Eijsden (CDA) heeft aangifte gedaan tegen burgemeester en wethouders van Schinnen wegens smaad en laster. Volgen haar schaden persuitlatingen haar goede naam.

De ruzie draait om nieuwbouw in Amstenrade (gemeente Schinnen). Tot haar benoeming als burgemeester in 2006 participeerde Pelzer als zakenvrouw in Uitbreidingsplan Hommert bv. De Schinnense wethouder Driessen zei onlangs in de pers dat grote fouten zijn gemaakt door die bv. Zo zou er geen bankgarantie liggen in geval van een faillissement.

Vorig jaar ging Astro BV, de rechtsopvolger van Uitbreidingsplan Hommert BV, failliet. Dat kost Schinnen bijna 500.000 euro. Driessen kondigde een onderzoek aan, ook naar de rol van Pelzer.

Omdat burgemeester en wethouders met één mond spreken, doet Pelzer aangifte tegen het college. Zij verwijt de wethouder gebrekkige dossierkennis: „Er is wel een bankgarantie afgegeven. Driessens uitspraken suggereren dat ik een slechte zakenvrouw was. Dat smetje kan ik als burgemeester en bewaakster van bestuurlijke integriteit niet hebben.”

Burgemeester en wethouders van Schinnen willen niet reageren op de aangifte. Zij zeggen officieel nog niets gehoord te hebben.