Buien

Het droge en zonnige weer in het noorden is verleden tijd. Er vallen de komende dagen in het hele land buien met plaatselijk veel regenwater. Ook in het weekend lijkt het niet overal droog te blijven, maar de temperaturen blijven aangenaam. De buien trekken vanavond van het zuiden naar het noorden. Soms kan het even flink doorplenzen.

Lokaal zijn onweer en hagel mogelijk. Waarschijnlijk blijft het in Groningen tot de ochtend droog. Veel kouder dan 10 graden wordt het vannacht niet.

Morgen zijn er veel wolken waar de zon af en toe doorheen prikt. Er valt ook een aantal buien. In het noorden waait een stevige oostelijke wind, kracht 5 tot 6, elders een hooguit matige zuidelijke wind. In de loop van de middag schuiven vanuit het zuiden zwaardere buien het land binnen. Deze plensbuien met lokaal onweer en hagel trekken in de loop van de avond naar het noorden.

In de nacht naar zaterdag is het in het zuiden droog en volgen enkele opklaringen. Het koelt af naar een graad of 10.

Ook in het weekend blijft het niet overal droog. Maar er zijn zonnige momenten, waarbij de temperaturen landinwaarts nog oplopen tot 18 graden.

Na het weekeinde zijn er flinke zonnige perioden, maar ook enkele buien. Het wordt warmer met richting Hemelvaart temperaturen ruim boven de 20 graden.