8 redenen om uit te gaan

Snelling in Cokkie Snoei Dirty Pretty Things Cokkie Snoei Amsterdam (Hazenstraat 11) & Rotterdam (Mauritsweg 55). T/m 16 mei, 13.00-18.00u. www.cokkiesnoei.com Tentoonstelling met sculpturen en foto’s van Tracey Snelling die zich laat ervaren als een roadtrip door het achterland van de Verenigde Staten. Cokkie Snoei Amsterdam is vanavond extra geopend tot 22.00 uur.

1 installatie

Tomoko Mukaiyama/GTP

Groningen: Grand Theatre. Tijd: 17.00-21.00u. Toegang: gratis. www.grand-theatre.nl

Pianiste en kunstenaar Tomoko Mukaiyama presenteert haar project ‘wasted’, een architectonische installatie van 12.000 witte, zijden jurken waar het publiek doorheen kan lopen. Om 20.00 uur is er een gesprek tussen Mukaiyama en Kie Ellens, directeur Wall House, Groningen.

2 literair

Nijhoff vierdaagse

Utrecht. 14 t/m 17 mei. www.slau.nl

De Stichting Literaire Activiteiten Utrecht SLAU zet vier dagen lang de auteur Martinus Nijhoff in de schijnwerpers. Op de Stadhuisbrug verrast slamkoningin Ellen Deckwitz (1982) van 18.00 tot 20.30 uur voorbijgangers met Nijhoff-gedichten. Collega-slammers: Marein Baas, A.C.G. Vianen, Maarten Das en Gijs ter Haar.

3 muziek

CrimeJazz: Stephanie McKay

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30u. Entree: 12 euro. www.rotown.nl; www.stephaniemckay.com

New Yorkse singer-songwriter die intieme soul om weet te toveren tot gevleugelde funk. Op haar laatste soloalbum kreeg McKay hulp van meester producer Geoff Barrow en weet daarbij dat echte jaren zeventig gevoel op te roepen, gepeperd met een flinke dosis funk en hiphop.

4 muziek

Rock ’n Roll Revue 2009

Tilburg: 013. Tijd: 20.00u. Entree: 10 euro. www.013.nl

The Rock ’n Roll Revue 2009 presenteert vuige rock ’n roll: The Spades (met Denvis), garagebeat van Fury 161, The Deaf (met Spike van Di-rect) en ‘onemantrashband’ Ottoboy.

5 locatietheater

Naakt Hart

Zeist: Achter de Kosmos. Tijd: 19.30 & 21.30u. 16 personen per voorstelling. www.theatergroepwarber.nl

Naakt Hart van theatergroep Warber is gebaseerd op personages en thema’s uit In het hart van het land van J.M. Coetzee. Het publiek dwaalt met de hoofdpersoon door de ruimtes van het gebouw, een voormalig slagerij.

6 dance

Buraka Som Sistema @ klinch

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 23.30u. Toegang: 15 euro. www.melkweg.nl

Vanavond staat de swingende Portugese act Buraka Som Sistema op klinch. Met dj’s: Wannabe A Star (Little Sexmachine) / Ivoryman.

7 tentoonstelling

Dirty Pretty Things

Cokkie Snoei Amsterdam (Hazenstraat 11) & Rotterdam (Mauritsweg 55). T/m 16 mei, 13.00-18.00u. www.cokkiesnoei.com

Tentoonstelling met sculpturen en foto’s van Tracey Snelling die zich laat ervaren als een roadtrip door het achterland van de Verenigde Staten. Cokkie Snoei Amsterdam is vanavond extra geopend tot 22.00 uur.

8 hiphopbenefiet

Don’t Forget Gaza

Rotterdam: Watt. Tijd: 19.00u. Prijs: 10 euro. www.dontforgetgaza.nl

Benefiet voor Gaza, georganiseerd door rapper Manu en zijn vriend Zakarija Messari. Achttien hiphop acts geven een showcase en drie persoonlijk betrokkenen spreken over hun visie op de toekomst van Palestina en hoe wij Gaza kunnen helpen.