vandaag

In het nieuws:

Op 13 mei 2000 was de ‘vuurwerkramp’ in Enschede. In die stad ontplofte de vuurwerkfabriek S.E. Fireworks. Hierbij kwamen 22 mensen om het leven. Vandaag, precies negen jaar later, vindt een herdenking plaats van die vuurwerkramp.

Koningin Beatrix opent in Amsterdam de 25ste editie van het kunstevenement Art Amsterdam. Art Amsterdam, voorheen KunstRAI, duurt tot en met 17 mei. Aan alle 120 deelnemende galeries is gevraagd om in hun stand een solotentoonstelling te maken. Ook is er een speciale presentatie van het Stedelijk Museum, een foto-expositie samengesteld door gastcurator Hans Aarsman. En Cees Krijnen fotografeert bij de entree vrouwelijke bezoekers voor zijn project Cees kunstminnende bewuste vrouwen collectief, waarvan hij terplekke een foto-expositie formeert.

Niet vergeten: op donderdag 4 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Vandaag presenteert de nieuwe politieke partij Europa Voordelig! & Duurzaam zich. Lijsttrekker is Frank Neumann.

In Tilburg wordt de tweede Johan Cruyff University geopend: een vierjargie hbo-opleiding commerciële sporteconomie aan de Fontys Hogeschool. Johan Cruijff zal hierbij aanwezig zijn. De eerste University opende tien jaar geleden als onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam.

De 62ste editie van het filmfestival in Cannes begint.