Toeristen blijven weg uit Mexico

Toeristen blijven weg uit Mexico Cancun, 13 mei. De stranden in het Mexicaanse Cancun zijn uitgestorven sinds het uitbreken van de ‘Mexicaanse griep’. Ook de hotels zijn er zo goed als leeg: 25 hotels in Cancun zijn tijdelijk dicht. De Mexicaanse autoriteiten vinden de aandacht voor de griep overdreven en verwerpen de ‘Mexicaanse’ verwijzing naar de ziekte. Toeristen die ter plekke toch de griep zouden oplopen, krijgen van de autoriteiten drie jaar lang gratis vakantie. Tot een run op de hotels heeft dat nog niet geleid. Het H1N1 griepvirus heeft zich inmiddels verspreid over de hele wereld, maar heeft nergens tot veel doden geleid, Mexico (56 doden) uitgezonderd. Uit drie andere landen zijn in totaal vijf doden gemeld. Foto AFP Chairs lie empty on Cancun's beach on May 12, 2009. Hotel occupancy has sunk across the country due to the swine flu crisis, with 25 hotels temporarily closed in and around Cancun, local officials said. Hotels in the area offered free vacations for three years to any tourist catching swine flu while on holiday there, in a bid to counter the blow to the industry. TOPSHOTS / AFP PHOTO / Luis Acosta
Toeristen blijven weg uit Mexico Cancun, 13 mei. De stranden in het Mexicaanse Cancun zijn uitgestorven sinds het uitbreken van de ‘Mexicaanse griep’. Ook de hotels zijn er zo goed als leeg: 25 hotels in Cancun zijn tijdelijk dicht. De Mexicaanse autoriteiten vinden de aandacht voor de griep overdreven en verwerpen de ‘Mexicaanse’ verwijzing naar de ziekte. Toeristen die ter plekke toch de griep zouden oplopen, krijgen van de autoriteiten drie jaar lang gratis vakantie. Tot een run op de hotels heeft dat nog niet geleid. Het H1N1 griepvirus heeft zich inmiddels verspreid over de hele wereld, maar heeft nergens tot veel doden geleid, Mexico (56 doden) uitgezonderd. Uit drie andere landen zijn in totaal vijf doden gemeld. Foto AFP Chairs lie empty on Cancun's beach on May 12, 2009. Hotel occupancy has sunk across the country due to the swine flu crisis, with 25 hotels temporarily closed in and around Cancun, local officials said. Hotels in the area offered free vacations for three years to any tourist catching swine flu while on holiday there, in a bid to counter the blow to the industry. TOPSHOTS / AFP PHOTO / Luis Acosta AFP